Dit wil je niet missen...

Wij gingen naar de film: Pieter Konijn

Al sinds we Netflix hebben is onze peuter verslaafd aan het van origine Britse konijnenbeest; Pieter Konijn. Inmiddels is onze peuter uitgergoeid tot een bijna kleuter, maar nog steeds is Pieter Konijn één van zijn favoriete animatieseries. Toen we lucht kregen van dat Pieter naar de Nederlandse bioscopen zou komen, wisten we; we gaan naar de film Pieter Konijn.

Lees ook: Met kinderen naar de bioscoop: Dikkertje Dap

Pieter Konijn in Pathé

Sinds ons eerste bioscoopbezoek aan de nieuwe Pathé bioscoop vlakbij ons in de buurt, zijn we er al meerdere keren geweest. Toch blijft een bezoek aan deze bioscoop iets bijzonders, voor onze kleine man althans. Dus nadat we de kaartjes gekocht hadden voor de nieuwste Pieter Konijn film, en deze bij de ingangscontrole weer verscheurd werden, liepen we vol verwachting hand in hand richting de bioscoopzaal. We gritsten een stoelverhoger van de stapel en zochten onze plaatsen uit. De zaal was vol, anders dan de andere keren dat we een kinderfilm bezochten. De film Pieter Konijn was dan ook nog maar pas in de bioscoop. De spanning was inmiddels hoog opgelopen, toen eindelijk de lichten doofden en de film Pieter Konijn van start ging.

De film Pieter Konijn

De film Pieter Konijn is gebasseerd op de verhalen van de Britse schrijfster Beatrix Potter. In de film spelen Pieter Konijn, zijn neef en beste vriend; Benjamin en zijn drie zusjes; Flopsie, Mopsie en Wipstaart de hoofdrol. Inmiddels zijn de beide ouders van Pieter overleden en zijn hij en zijn zusjes opgegroeid tot grote konijnen. Ze wonen nog steeds in dezelfde boom, welke in de film vlak naast het huis van de vriendelijke buurvrouw Bea staat.

In de film neemt Pieter weer eens de norse buurman meneer Verhoef te grazen. Op het moment dat deze plots onwel wordt en overlijdt, werd het bij ons in de bioscoopzaal muisstil. Op één bijna kleuter na dan, die smakelijk begon te lachen en luidkeels riep: “haha, meneer Verhoef is lekker dood!” Oke, het moge duidelijk zijn dat zoonlief het concept ‘dood’ nog niet volledig bevat. Afijn.

Een verre neef van de oude meneer Verhoef erft het huis en verhuist vanuit London naar het platteland. Pieter Konijn, die zich zojuist de boel heeft toegeeigend, is het hier uiteraard niet mee eens. Wanneer de jonge meneer Verhoef en de aardige buurvrouw Bea ook nog innig bevriend raken, is dit natuurlijk helemaal tegen het zere been van Pieter Konijn. De aanval wordt ingezet.

Pieter Konijn geschikt voor vanaf 6 jaar en ouder?

Pieter Konijn is officieel voor 6 jaar en ouder en dat is eigenlijk niet voor niks. De film is namelijk soms best spannend. Ook worden er onderwerpen behandeld, die voor hele kleine kinderen moeilijk te bevatten kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de dood en de liefde. De film duurt daarnaast maar liefst 95 minuten, wat voor de hele kleine kijkertjes best een eind is. Toch had onze bijna vier jarige zoon daar geen moeite mee. Althans, de Pieter Konijn gekte won het van de spanning, sensatie en de lange zit, zullen we maar zeggen.

De film Pieter Konijn staat bol van de humor met een dubbele betekenis. Dit was de eerste keer dat ik naar een kinderfilm keek, waarom ook ik smakelijk moest lachen. Humor die de kleine kijkertjes gelukkig volledig ontgaan, maar die het voor de ouders zeker de moeite waard maken om de film tot het eind uit te kijken.

Pieter Konijn draait nog tot 9 mei in verschillende bioscopen in Nederland. Wil je weten of de film draait bij een bioscoop bij jou in de buurt? Bekijk dan hier het actuele aanbod van waar de film Pieter Konijn is te zien.

(foto’s: Universal Pictures)

Ga of ging jij wel eens met je kinderen naar de bioscoop?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog