Soep met peuter #2: kippensoep
Tomatensoep is lekker, maar een simpel, vers gemaakt, kippensoepje blijkt er ook wel in te gaan bij peuterlief. Daarom vandaag een receptje voor gezonde kippensoep met een vleugje Azië. Want kippensoep leent zich uitstekend voor een oosterse twist. Lekker, verantwoord en nét even anders.
Wederom is de basis voor deze soep met name vers. Maar ik gebruik ook hier weer een kant en klaar (biologisch) bouillonblokje en ook een voorgesneden zakje groenten sluit ik niet uit. Neemt niet weg dat dit zelfgebrouwen kippensoepje ‘way gezonder is’ en veel minder zout bevat dan de pakjesvariant. En qua bereidingstijd maakt het nauwelijks uit. Veel kook- en smulplezier!
Wat heb je nodig voor zelfgemaakte kippensoep:
- 1 prei
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 winterpeen (zakje wokgroenten volstaat ook)
- 2 (biologische) bouillonblokjes
- Groene kruiden (bladselderij en/of peterselie)
- Hand vol (figuur)vermicelli of mihoen.
- In blokjes gesneden kipfilet
- 1,5 liter water
- Scheutje olie
Je begint wederom eerst weer met het snijden van het vlees, de kip in dit soepgeval. Deze kook je in een met bouillonblokje(s) gevulde pan met water. Je snijdt alle groentes in kleine stukjes. Wanneer de kip gaar is, gooi je de gesneden groentes in de pan en laat dit zachtjes meekoken. Op het einde voeg je de vermicelli of mihoen toe en naar smaak de kruiden. En dan hoef ik niet uit te leggen dat wanneer je voor een meer oosterse variant gaat, je mihoen en oosterse groente en kruiden gebruikt en wil je toch liever een meer standaard kippensoepje dan kies je voor de andere opties. Eigenlijk is dit het al, een kind kan de soep doen dus.
Deze lekker oosterse kippensoep garneer je na opdienen met wat (kant en klare) gebakken uitjes voor de knapperige bite. Ook lekker erbij zijn (kerrie)deeghapjes en kroepoek. Maar een lekker (volkoren) stokbroodje, bijvoorbeeld met een pittig smeersel erbij is natuurlijk ook lekker.
Inspiratie voor dit soepje haalde ik een beetje van Chikslovefood en een beetje van mijzelf.